26 Temmuz 2009 Pazar

Kingdom of Heaven

Harry Gregson-Williams’ın bu çalışması kalfalıktan ustalığa terfisinin kanıtıdır. Doğu motiflerini ustaca harmanlayıp notalara dökmüş ve olağanüstü bir albüm çıkarmış. Albüm, girişteki “France 1186” tutunda (normal score albümünde yer almayan bir parçadır) “Battle of Kerak” a kadar müthiş bir müzik ziyafeti sunar.



















19 parçadan oluşan ve filmle birlikte piyasaya çıkan ilk albümün toplam süresi 62 dakikaydı. Yönetmen kurgusu 2 saatten fazla süren ve birçok sahnesinde müzik kullanılmış bir film için pek de doyurucu bir albüm değildi.






















































1 sene sonra ardı ardına expanded, bootleg (daha fazla parça içeren albümler) piyasaya el altından sürülmeye başlandı. 30 parçalık tek CD, 33 parçalık çift CD, 44 parçalık çift CD, 48 parçalık çift CD’lik albümler birbirini takip ederek ortaya çıktı. 48 parçalık albüm de dahil olmak üzere hiçbir albüm filmde kullanılan tüm müzikleri içermiyordu.



































Yaklaşık 1,5 sene öncesinde forumlarda bir koleksiyoner elinde bu filme ait 3 CD’den oluşan 82 parça ve toplamda 165 dakikalık “recording sessions” albümünün olduğundan bahsetmişti. Filmde kullanılan tüm müzikleri içeren albüm ayrıca film için bestelenmiş ama kullanılmamış ve filmde kullanılan parçaların alternatifi olarak hazırlanmış parçaları da içeriyordu. Tabiri caizse, heveslenip ağzımızın suyu akmıştı bu albüm için, ama elemanın bu 3 CD için istediği bedelde hevesimizi kursağımızda bırakmaya yetmişti. Tam 400 euro istiyordu bu albüme. Albüm piyasada olduğuna göre er yada geç ele geçirilebilirdi. Bu söylentilerin çıktığı tarihten 1 ay sonra bu albümün mp3 formatlı halini yaklaşık 2 ay sonrada lossless (kayıpsız formatlı) halini ele geçirmek mümkün olmuştu. Beklediğimize bir hayli değen son yıllardaki en iyi çalışmalardandır. Yüreğine sağlık Harry Gregson-Williams…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder